Viihdelinna


Rakkaudesta viihteeseen ja pelottomuudesta stunnteihin

Tervetuloa!

Viihdelinna sijaitsee Suomessa, tarkemmin Etelä-Pohjanmaalla Ikkeläjärven rannassa, Rapalahden poukamassa. Talli perustettiin Pöllökumpujen varjolla, kun Porissa alkoi tulla ahdasta. Sisarustallin yrittäjänä toimii Sissi Pietinen, joka on Talman entinen työnantaja ja innoittaja lähteä yrittäjäksi. Sopivaa tilaa ei löytynyt aivan Pöllökummun vierestä, joten Viihdelinna avattiin 2 tunnin ajomatkan päähän Porista. Mukana muutti myös osa keskiaikaseurasta, eli he, jotka ovat yrittäjiä ja takaavat keskiaikatapahtumissa hevosten läsnäolon. Tilalta löytyy päärakennuksen lisäksi kolme tallia, joista isoin on tallin omien hevosten käytössä. Pienemmät ovat oreille sekä yksityisten majoitukseen tarkoitettuja tiloja. Tilalla on lisäksi yksi iso pihatto, jonka tarhaan voi laskea tallin hevosia kujaa pitkin, sekä muutamia pienempiä pihattoja. Liikutusmahdollisuudet ovat laajat: tilalta löytyy kaksi pyöröaitausta, kaksi ulkokenttää (toinen derbykenttä) ja iso valoisa maneesi, unohtamatta mahtavia maastoja ja uimarantaa.

Talli on perustettu show-, stunt- ja keskiaikaratsastuksen vaalimista varten ja tallilla järjestetään tunteja, joissa harjoitellaan perusratsastuksen lisäksi näitä erikoislajejamme. Viihdelinnassa ei ole kasvatustoimintaa, mutta jokunen oma varsa syntyy ja yhteistyökumppaneilta tulee paljon nuoria hevosia, joita koulutetaan. Viihdelinnan ammattitaitoista henkilökuntaa hyödynnetään myös ongelmahevosten kanssa, ja meillä onkin 1-5 paikkaa varattu koulutettaville asiakkaiden hevosille. Myös sisäänratsastukset ja jatkokoulutukset onnistuvat.

Viihteen luominen ei ole mikään niin helppo juttu, minkä vuoksi Viihdelinnan toimitiloja ovat myös noin kilometrin päästä löytyvät kesäteatterin alue ja varastorakennukset. Seinäjoella sijaitsevassa isossa tehdashallissa on tanssistudioita ja stunt studio. Myös Viihdelinnaan on rakenteilla isompi halli, johon on tulossa yksi iso tanssistudio ja kaksi pienempää studiota, sekä valtava toimintapuisto, jossa voi turvallisesti harjoitella temppuja. Toimintapuisto on käytössä myös yrityksen ulkopuolisille asiakkaille.

Kun tilat on kunnossa, niin tottakai myös henkilökunta vastaa kaikuun, ja meillä onkin mahtavia omia työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita monelta alalta. Löytyy tanssijoita, tanssinopettajia, koreogafeja, stuntkoordinaattori, ohjaaja, tekniikkoja, kuljettajia, roudareita ja tietenkin sirkustaiteilijoita. Sen lisäksi löytyy tietenkin ne ratsastavat ja ajavat tahot, joita lähinnä näkyy Viihdelinnan alueella. Tosin Sirkustelijat ovat muuttamassa uusiin tiloihin Viihdelinnaan, kun tilat ja rakennukset valmistuvat.

Keskiaikaratsastus on Suomessa näytös- ja kilpailumuotoista, ja meillä Viihdelinnassa panostetaan etenkin tuohon näytösmuotoiseen toimintaan. Teemme yhteistyötä muiden tallien kanssa pyrkien kehittämään tätä hienoa tallia. Emme ole aivan yhtä fanaattisia, kuin jotkut muut keskiaikaseurat ja -tallit, sillä meillä harrastetaan paljon muutakin kuin pelkkää keskiaikaratsastusta. Kuitenkin talli ja seura ovat yhteistyössä hankkineet laajan kaluston ja rekvisiitan laadukkaiden näytösten onnistumisen takeeksi. Tietenkin hevosiamme treenataan aktiivisesti ja monipuolisesti, jotta ne ovat valmiita suurienkin ihmismassojen joukkoon.

Stuntratsastusta ei kovin moni talli harjoitakaan ja se on meidän erikoisuus. Meillä on hyvin monipuolinen kattaus erilaisia stunttemppuja ja etenkin erityyppisiä taiteilijoita. Viihdelinnan huimapäisiä akrobatiatemppuja suorittaa tasokas vikellysryhmä ja Venäjältä kotoisin oleva taitoratsastusryhmä. Taitoratsastajat olivatkin ensimmäinen ryhmä, joka Viihdelinnaan on saapunut, sillä se on Jasonin perustama ryhmä, jossa Telma ratsasti jo ennen Suomeen muuttoa. Vapaankasvatuksen taiteilijat eli hevosenhoitaja Rika ja ritarinakin toimiva Manuel osaavat käsitellä hevosia ja tehdä huimia temppuja, sekä esiintyä edukseen elegantisti. Ja sitten on vielä kaksi ratsastajaa jotka esittävät ihan mitä vain ja tekevät etenkin teatteri- ja elokuvastuntteja.

Toivottavasti viihdyt tallillamme, väliaikaisesti yhteydenpito sähköpostitse
yst terveisin Telma ja Jason Titogov (Norpatar VRL-09562)