beginning    stallions    mares    breeding

Boneyard ShowjumpersLouboutin Stint

KRJ-I, KTK-II

Perustiedot

Suomalainen puoliverinen, ori
Syntynyt 12.10.2015 (12 v.)
Musta, säkäkorkeus 174cm
Yleispainoitteinen
Taso: Vaativa A, CIC4, 150cm

Omistaja Narie (VRL-08808)
Kasvattaja Sylvester (VRL-00483)
Rekisterinumero VH16-031-0059

ψ     TAVOITTEET
- KRJ, ERJ & KERJ laatuarvostelu

Ominaisuuspisteet

Kilpailee lajeja KRJ, ERJ & KERJ.

ERJ tasolla   7 / 10
KRJ tasolla   7 / 6
KERJ tasolla   6 / 10

Huomaathan, että ori on kilpaillut runsaasti myös perinteisissä kilpailuissa. Löydät nämä tulokset alempaa sivulta.

VIRTUAALIHEVONEN

KRJ I palkittu joulukuussa 2016 pistein 9 + 40 + 22 + 20 + 13,5 = 104,5 p
KTK-II palkittu huhtikuussa 2016 18 + 20 + 19 + 18 = 75p


Louboutin Stint, tallin vakioporukalle "Luppis" on ratsastaessa vahvatahtoinen mutta kapasiteetikas monitoimihevonen. Ori painottuu kenttäratsastukseen, joten siltä sujuvat niin maasto- kuin rataesteet sekä kouluratojenkin kiemurat. Se on varma ratsastettava, mutta vaatii ratsastajaltaan päättäväisyyttä ja periksiantamattomuutta, että ori antaa kaikkensa suoritukselle. Louboutinin kanssa ei siis saa mitään ilmaiseksi. Luppis on myös omistajansa ehdoton silmäterä, ja ainut monitoimiruusukehai koko tallissa, joten kohtelethan sitä silkkihansikkain.

Hoitaessa Luppis on melko tarkkaan sellainen kuin voi tämän tason kilpahevosesta odottaakin. Se on hyväkäytöksinen, ainakin pääosin rauhallinen eikä ainakaan säiky turhia. Ori on myös hieman utelias tapaus ja se on aina kiinnostunut tutkimaan hoitajansa taskut, hieman haistelemaan hiuskuontaloa ja ehkä maistamaan ratsastushanskaa, josko siinä olisi jotain mukavaa makua.
Luppis nauttii harjaamisesta, ja erityisesti kumisuan pyöritteleminen hieman raskaammallakin otteella on sen mieleen. Varustaa se antaa kiltisti karsinassakin, mutta meillä on ollut silti tapana ottaa turvallisuuden vuoksi ori käytävälle, melko jättimäinen kun kerran on. Mitä tulee hieman erikoisempiin hoitotoimenpiteisiin kuten kavioiden raspaukseen tai ajoittaiseen vaahtopesuun, ei oikein minkään voi sanoa aiheuttavan Luppiksen kanssa ongelmia. Kengittäjän naaman nuolemisesta ori pitää jostain syystä hämmentävän paljon, eikä eläinlääkärikään herätä siinä suuria kauhun tunteita. Luppis on siis kaikin puolin mukava ja lupsakka hoidettava, jonka kanssa ei tarvitse turhia stressata.

Jostain syystä ratsastaessa hoitaessa hieman lupsakaltakin vaikuttava ori muuntautuu kovatahtoiseksi höyryjunaksi, jonka kanssa työskentely vaatii ratsastajalta pitkäjänteistä keskittymistä. Luppis on selästään usein jäykkä, eikä sitä saa ilman aktiivista alkuverryttelyä taipumaan sitten niin mihinkään.
Ori jättäytyy usein myös helposti pohjeen taakse eikä sen ryhti ole aina parhaimmasta päästä. Kunhan orin saa ratsastettua hyvään muotoon ja yhteispeli pelaa, on se vallan mainio suorituskumppani. Erityisen elementissään se on esteillä, eikä aina malttaisi keskittyä varsinkaan vaativampiin koululiikkeisiin. Kapasiteettia orilta siis kyllä niihinkin löytyy, se vain joskus haluaisi mennä siitä missä aita on matalin. Rataesteillä orin into pysyy vielä melko hyvin lapasissa, mutta maastoesteillä se kyllä vie ratsastajaansa kuin perunasäkkiä, jos tämä ei ole hereillä ja lue orin antamia merkkejä riittävän ajoissa. Kisatilanteissa Luppis on hieman jännittäjä, ja se haluaisi vain kulkea pää ylhäällä vieraita hajuja haistellen ja ääniä kuulostellen. Vaikka Luppis onkin kotioloissa jokseenkin pomminvarma, saattaa se kisapaikoilla olla joskus hieman säikky. Itse kisasuorituksen aikana Luppis yleensä keskittyy, joskin vaatii ymmärrettävästi ratsastajaltaan enemmän keskittymistä kuin kotona työskennellessä.


Jälkeläiset

sukupuolinimisyntymäaikaisäomistaja
tamma Lorraine Wolf 12.03.2016 Livermoria Ion xx Hukkapuro
tamma White Laelia syntynyt 25.07.2016 Brienne Vegas Idelle
tamma Juliet MIC syntynyt 01.09.2016 Julienne MIC Micram Raceponies
ori Bohemian Banana Bomb Stint 14.03.2016 Suprant Iscreamicecream Boneyard
ori Armani White syntynyt 01.09.2016 Crayon Adira Disturbed Sporthorses

Sukutiedot

i. Tropical Teatime Solo
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
fwb
ii. Chapman
ERJ-I
trak
iii. Extremity
trak
iie. Bonehead
trak
ie. Lemongrass Froster
ERJ-I, YLA2
fwb
iei. Grassbomber
evm
iee. Bittersweet Desire
evm
e. Marriage to Die For
XLA I, KRJ-III, ERJ-III, KERJ-I
xx
ei. Graveyard Casino
YLA2, XLA I, KERJ I
xx
eii. Blackjack
xx
eie. Graveyard Tango
xx
ee. Death Before Divorce
YLA1, KTK III, XLA I, KERJ I
xx
eei. Husband So Dead
xx
eee. Gun Goes Bang
xx

Sijoitukset perinteisistä kilpailuista

KERJ sijoituksia 3 kpl                     ERJ sijoituksia 113 kpl                     KRJ sijoituksia 41 kpl

Klikkaamalla sijoitusmääriä näet kyseisen jaoksen alaiset sijoitukset!Luppiksen päiväkirja

7. maaliskuuta 2016 - kotiutuminen
kirjoittanut omistaja

Maanantai, päivä jona Louboutin saapuisi, oli vihdoin koittanut. Siinä missä viikonloput tavallisesti liisivät kuin siivillä, olivat viimeiset päivät tuntuneet matelevat hitaammin kuin koskaan. Innosta soikeana olin kiillottanut orin uuden karsinan, pehmustanut sen ensiluokkaisella turpeella ja käynyt jo teetättämässä oveen hienon kultaisen (no ehkei sentään ihan aidon) nimikyltin. Varustekaupoille en ollut suureksi harmikseni vielä päässyt, sillä vakiokauppani oli päättänyt tehdä remonttia viikonlopun aikana ollen siis juuri kovimman hätäni aikana kiinni. Onneksi muilta tallin nuorikoilta oli jäänyt aimo kasa varusteita, joiden joukosta olin valikoinut pitkään säästelleeni nahkariimun Louboutinille. Sama riimu oli itse asiassa ollut viimeksi käytössä menestyksekkäimmällä ja ehkä myös rakkaimmalla hevosellani Rashidilla sen nuoruusvuosina, joten pikkuorillani olisi suuri riimu täytettävänä.

Saarnasin juuri orin naapurikarsinassa asuvalle hieman pahaluonteiselle Skyfirelle siitä, kuinka sen tulisi yrittää olla syömättä uutta toveriaan, kun kuulin trailerin kolistelevan pihaan. Skyfire pärskähti pöyristyneenä, kun kehtasin lopettaa sen huomioimisen ja syöksähtää pihalle kuin tuli olisi takamustani poltellut. Sylvester oli jo availemassa traileria, ja hän tervehti minua iloisesti saapumiseni huomatessaan. "Tilasko joku jukuripäisen oripojan?" hän kysyi virnistäen viittoillen minua tulemaan lähemmäs. Tunsin oloni niin kovin naurettavaksi seistessäni siinä ujosti kuin jokin pikkutyttö, jolle ensimmäinen oma poni oltiin juuri tuomassa. Olihan minulla talli (oikeastaan kaksi jos rakennuksia lasketaan) täynnä hevosia, mutta silti Louboutinin saapuminen aiheutti perhosia vatsaani. Jännittyneenä autoin Sylvesteriä avaamaan trailerin oven, ja väistyin kun hän peruutti orin alas ramppia. Ulos astui varmasti yksi upeimmista nuorista hevosista, mitä olin koskaan nähnyt. Vaikka Louboutin oli vielä nuori, oli se jo silti korkeampi kuin moni tallissa seisovista aikuisista hevosistani. Sen tumma karva kiilsi aamuauringossa ja lihakset pullistelivat sen steppaillessa Sylvesterin ympärillä. Sylvester ojensi orin riimunnarun minulle, jolloin ori seisahtui ja katsoi minua kuin arvioiden, olisinko sopiva hänen korkeutensa palvelijaksi. Katsoin ihastuksissani kaunista oria, joka ilmeisesti hyväksyi minut rähjäisestä ulkomuodostani huolimatta seuraansa, sillä se pärskähti kerran ja jäi seisomaan kauniisti viereeni. Taputin oria kaulalle varovaisesti, kuin se olisi ollut kallisarvoinen posliinivaasi joka voisi hajota liian kovasta kosketuksesta. Sylvester katsoi touhujani lähinnä huvittuneena, ja herätti minut transsistani. "Noh, semmonen se nyt olisi, ilmeestä päätellen kelpaa sulle vai?" hän kysyi ja naurahti hieman. "Voi, ei sulla ole aavistustakaan. Lupaan, että et tuu katumaan että myit orin mulle!" julistin Sylvesterille ja viittoilin häntä mukaani viemään oria karsinaansa. Olin ylpeä uusi hevosenomistaja.


5. maaliskuuta 2016 - ostotarjous ja jymy-yllätys
kirjoittanut omistaja

Olin aina välillä haaveillut monitoimihevosesta, jonka kanssa voisin kiertää keräämässä ruusukkeet niin esteiltä, koulusta kuin myös kenttäratsastuksesta. Rakastan kouluhevosiani, mutta joskus sitä aina kaipaa jotain erilaista. Olin jälleen kerran tukahduttanut haaveeni tällaisesta superhevosesta, kun eräänä iltapäivänä rojahdinheinäpaalin päälle hevoset ruokittuani selaamaan puhelimestani tunnetun foorumin hevosmarkkinoita. Silmääni osui ilmoitus myytävästä fwb-orista, jonka oli kasvattanut hevospiireissä hyvin tunnettu ja arvostettu Sylvester. Avasin ilmoituksen lievästi kiinnostuneena (olin juuri viime viikolla sortunut ostamaan taas muutaman uuden hevosen), mutta ilmoituksen lukiessani sydämeni taisi jättää muutaman lyönnin väliin. Tässä se oli, tiesin ilmoituksen luettuani, se kauan haluamani ruusukehai. Orin vanhemmat olivat kilpailleet menestyksekkäästi jotakuinkin kaikissa mahdollisissa lajeissa, ja orilla tulisi siis varmasti olemaan kapasiteettia vaikka mihin. Kirjoitin innostuneena tarjouksen, mutta mielialani laski nopeasti kun jälkeeni orista tarjosi muun muassa menestyksekkään oriaseman omistaja. Olihan ansainnut pienen maineeni vain kouluratsastajana, enkä voinut tehdä orin tulevaisuudelle suuria lupauksia, sillä en suoraan sanottuna tiennyt, kykenisinkö hyödyntämään orin täyttä kapasiteettia. Esteille tiesin tosin taitojeni taipuvan, pyörittiväthän vanhempani menestyksekästä estekeskusta Länsi-Saksassa, ja olin viettänyt nuoruuteni lähinnä estehevosten selässä.

Innostukseni oli siis jo selvästi laskenut, koska en uskonut mahdollisuuksiini saada oria Whitehalliin, enkä enää vilkuillut minuutin välein puhelinta myyntisoiton toiveissa. Muutama päivä kului siitä, kun olin tarjoukseni jättänyt, kun puhelimeni sitten soi. Kaikista tarjoajista Sylvester oli valinnut juuri minut orin uudeksi omistajaksi! Olin haljeta onnesta, ja hymyillen kuin Naantalin aurinko suorastaan hyppelehdin kertomaan ilouutiset tallitytöille. Oritallissa oli sopivasti yksi vapaa karsina vielä jäljellä uusien koululisäyksieni jälkeen, ja ryntäsin heti järjestämään sitä kuntoon uudelle tulokkaalle. Viereisestä karsinasta Skyfire mulkoili minua pahansuovasti heiniä suupielessään, mutta tänään edes sen pirullisuus ei tulisi pilaamaan intoani. "Hei komistus" lepertelin orille karsinan oven yli, ja rapsutin sitä korvan takaa. Tavallisesta poiketen Skyfire ei yrittänyt syödä kättäni, vaan tyytyi mulkaisemaan minua hieman kyllästyneen näköisenä. Innostukseni oli selvästi tarttunut siihenkin, totesin karsinan oveen nojaillessani. Pian uusi asukas jo saapuisikin.taustakuva Subte Patterns                  © BONEYARD SHOWJUMPERS                  virtuaalitalli // virtuaalihevonen